Matthijs Hillesum

Met aandacht en compassie help ik jou ontdekken hoe je dichter bij jezelf komt, waardoor je een vrijer en lichter leven kunt leiden.

Mijn naam is Matthijs Hillesum, geboren en getogen in ‘t Gooi als kind van een psycholoog en een natuurgeneeskundige. Al van jongs af aan kwamen mensen naar mij toe met vragen en problemen, die ik zo goed mogelijk op weg probeerde te helpen. Pas veel later, na een carrière in het bedrijfsleven, besloot ik van het begeleiden van mensen mijn beroep te maken. Meer vanuit mijn hart leven en minder vanuit mijn hoofd! 

De opleiding Hypnotherapie (Academie Hypnos) kwam op mijn pad en ik studeerde af met een scriptie over faalangst. Het onderwerp had mijn sterke interesse. Waarom hebben wij toch zoveel angst om te falen en achten wij onszelf niet goed genoeg? Hoe zou ons leven er uit zien als wij een ander beeld en gevoel over onszelf hebben? Die vragen wakkerden mijn passie nog meer aan. Ik wilde mensen begeleiden op hun ontdekkingstocht, hen helpen het leven in een ander licht te zien en daar de vruchten van te plukken!

Nu ben ik eigenaar van praktijk ‘Lichter Leven’ in Huizen en voel ik dat ik helemaal op mijn plek zit. De hypnotherapiepraktijk van het Gooi! Met cliënten uit verschillende gemeenten zoals Huizen, Blaricum, Laren, Bussum en Naarden. Met regelmaat volg ik bijscholingen en vaktrainingen op het gebied van hypnotherapie, zoals ook wordt voorgeschreven door de  Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten, waar ik bij ben aangesloten. Naast het voeren van de praktijk ben ik ook adviserend staf lid voor de opleiding Hypnotherapie aan de Academie Hypnos te Bussum.

Mijn manier van werken is toegankelijk, warm, gedreven, doortastend en zonder oordeel. In een ontspannen sfeer en vanuit een nuchtere helderheid help ik jou ontdekken hoe je dichter bij jezelf komt. Door gebruik te maken van praktische methodes begeleid ik jou om zelf de sleutel te vinden tot een vrijer en lichter leven. 

Wil jij ook Lichter Leven? Neem dan contact met mij op.