Faalangst Therapie

Wat is faalangst?

De definitie van faalangst is als volgt: een chronisch gebrek aan vertrouwen in eigen kunnen hebben. Negatieve gedachten over jezelf werken belemmerend in je leven waardoor je bepaalde stappen niet zet die je eigenlijk wil zetten. Dit uit zich in een minderwaardigheidsgevoel ten opzichte van anderen en leidt vaak tot sociaal-emotionele problemen.

Ontstaan van faalangst:

Meestal ontstaat faalangst in je kindertijd. Als er in je opvoeding veel van je werd verwacht en je moest presteren of dat je veel negatieve feedback kreeg dan is de  kans groot dat dit heeft geleid tot het ontwikkelen van je faalangst. Het kan ook zo zijn dat je niet heb geleerd om met tegenslagen om te kunnen gaan. Faalangst kan grote gevolgen hebben voor je dagelijkse leven. Angst, stress, een negatief zelfbeeld en er niet bij horen kunnen gevolgen zijn van je Faalangst. Ook stel je zaken uit of ga je ze uit de weg. Angst om fouten te maken speelt een grote rol in je leven.

Faalangst therapie:

Faalangst therapie zal je zelfvertrouwen vergroten en je eigenwaarde doen verbeteren. Tijdens de behandelingen verwerk je nare ervaringen uit je verleden waardoor je negatieven idee├źn en conclusies over jezelf kan loslaten. Daarnaast leer je ook realistisch te kijken naar je eigen capaciteiten en verwachtingen waardoor je minder perfectionistisch zal zijn. Praktijk Lichter Leven leert je om je faalangst beter te begrijpen en te overwinnen.